1-0 42 min
1-1 Anders Nilsson (Mathias Herrström) 52 min
1-2 Anders Nilsson (Mattias Jönsson) 60 min

Varningar

Fjärde raka segern togs på konstgräset i Dalby. ÖT-Smygehuk fick ett sent återbud i form av mittbacken och lagkaptenen Michael Nilsson vilket gjorde att vi fick ändra om en del i laget jämfört med den startelvan vi släppte här på laget.se tidigare. Det syntes redan från början av matchen att ÖT spelarna var väldigt sugna på att äntligen få slippa grusplanerna. Och det var ÖT som behärskade konstgräset bäst. Dalby hade tidgare nått fina resultat mot division 4 motstånd men här hade man alltså inte mycket att hämta. I den 8:e minuten tar Oliver Oliveros sig fram på högersidan av Dalbys straffområde och han spelar bollen snett bak till Anders Nilsson som bara har att raka bollen i mål men troligtivs kom bollen så fort så Anders hann inte ställa in sig och högerskottet smet strax utanför stolpen. I den 18:e minuten nickar Anders Mårtensson fram Anders Nilsson och Anders hårda avslut nere vid stolpen hinner målvakten ner och rädda. I den 20:e minuten slår Martin Jönsson ett fint inlägg som Anders Nilsson går upp i duell med målvakten och i den tuffa duellen når Anders högst men trängd som han är nickar han bollen tätt över. ÖT har inlett väldigt piggt och spelar ett snabbt och fyndigt passningsspel med allt som oftast Philip Marklund som regissör. Oliver Oliveros har också något läge i inledningen utan att få sätta dit den. I den 32:a minuten lyfts en ny boll in i Dalbys straffområde och Anders Nilsson vinner duellen och spelar snyggt snett bak till Philip Marklund som skjuter direkt men bollen går en bit utanför. Dalbys spel är förutsägande där man spelar 3-5-2 UTAN att använda mittfältet. Långa bollar skickas upp från backlinjen till forwards att jobba på. I den 35:e minuten rycker Oliver Oliveros från några försvarare och fri med målvakten passerar han också denna men blir nerdragen i skottögonblicket. Solklar straff och frilägesutvisning men domaren friar oförklarligt. Istället är det ologiskt Dalby som tar ledningen i den 43:e minuten då man kommer runt på högerkanten och spelar snett bak till en framstormande mittfältare som enkelt placerar in 1-0. Kalldusch! Men ÖT har gjort en riktigt start första halvlek och en ledning för ÖT med 3-4 mål hade varit mer rättvist. Anders Mårtensson och Philip Marklund gör en bra match på mittfältet medan det syns att Anders Nilsson och Oliver Oliveros trivs med varandra på topp då de allt som oftast hittar varann med bra lösningar. ÖT börjar också den andra halvleken bäst och i den 52:a minuten tar Oliver Oliveros sig fram på högerkanten och spelar snett bak till Mathias Herrström som förlänger vidare till Anders Nilsson till vänster. Anders placerar snyggt in kvitteringen till 1-1 i det första krysset och målformen håller i sig för herr Nilsson. Detta var Anders 4:e mål i år. I den 60:e minuten får ÖT en högerhörna som Martin Jönsson skall slå. Martin lyfter in den mot bortre stolpen där en starkt Mattias Jönsson når högst och nickar in bollen framför mål där Anders Nilsson påpassligt kan sätta bollen i nät från nära håll till 1-2. Ett mycket snyggt mål och Anders 5:e mål för året. Minuten efter ledningsmålet så tar Mathias Herrström sig fram i Dalbys straffområde men blir fälld. Solklar straff igen men domaren friar ännu en gång. I den 66:e minuten ger sig Anders Mårtensson ut på ett sologenombrott och efter att ha dribblat bort 3-4 försvarare så har han bara målvakten kvar och precis när Anders driver förbi målvakten så fäller målvakten honom. Denna gången blundar inte domaren utan blåser och pekar på straffpunkten. Stort jubel från de tillresta ÖT-fansen. Normalt säkre Mattias Jönsson stegar fram och målvakten kastar sig i ena hörnet medan Mattias lägger bollen på andra sidan, dessvärre utanför stolpen. Fortfarande 1-2 alltså. Tyvärr råkar vi ut för en ny skada då Oliver Oliveros i den 67:e minuten sträcker sig ordentligt i baksidan av låret och tvingas till byte. I den 76:e minuten nickar Anders Mårtensson fram bollen till Anders Nilsson men Anders kommer för nära målvakten innan avslutet och målvakten kan rädda. En mycket bra genomförd laginsats av ÖT-Smygehuk där vi trots underläge fortsätter att spela vårt spel vilket också resulterar i att vi vänder matchen på ett par minuter. Anders Mårtensson var mycket bra som defensiv mittfältare och spelförstörare medan Philip Marklund briljerade med fin teknik och läckra framspelningar från sin offensiva mittfältsposition. Anders Nilsson och Oliver Oliveros gör båda också en mycket bra match och skapar mängder av chanser. Två nya mål av skyttekungen Anders Nilsson som därmed redan är uppe på 5 mål efter hans 3 spelade matcher. Även junioren Jack Jönsson bör nämnas där han i sin högerbacksposition gör en mycket stark defensiv insats. Mittbackarna Nicklas Mattsson och Mattias Jönsson hade bra koll på hemmaforwards matchen igenom. Det var väl bara vårt normalt sätt utsökta kantspel med Martin Jönsson och Mathias Herrström som blev lidande av att Dalby hade 5 man på mitten. Det var inte så ofta vi hittade ut med passningar till våra duktiga yttrar. I nästa match väntar NK Croatia hemma lördagen den 6:e mars klockan 13:00.